Wat zeggen klanten over MRC innovatief klimaatbeheer…

01 februari 2023 Evert de Vries

MRC innovatief klimaatbeheer is al 25 jaar lang een begrip in de regio, en ver daarbuiten, als het gaat om regeltechniek. Maar wie zijn de klanten van MRC? Waarom willen ze graag met hen werken? Wat is hun verhaal? En wat zijn hun ervaringen tot nu toe?

In gesprek met Henk Zeevat (57 jaar), Senior Projectleider Real Estate, van ROC Midden Nederland.

Henk werkt sinds 2000 bij ROC Midden Nederland, voorheen ROC de Amerlanden op de afdeling huisvesting. ROC Midden Nederland heeft 22 locaties waarvan 80% in eigendom. Omgerekend staat dit voor 130.000 m2 vloeroppervlakte (BVO), waar Henk, samen met zijn directeur, verantwoordelijk is voor de strategische huisvesting. Dat betekent, huur, verhuur, aankoop, verkoop, verbouwingen en grote projecten.

Hoelang werk je al samen met MRC?
“Onze samenwerking stamt al uit 2005. Ik werkte toen op de afdeling huisvesting en we hadden wat problemen met onze verwarmingsinstallatie, die verbruikte veel te veel energie. Onze adviseur gaf aan dat regeltechniek wel iets voor ons kon zijn en hij kende wel iemand. Hij gaf ons de naam Evert de Vries, van MRC Innovatief Klimaatbeheer, door. Toen ik, samen met mijn toenmalige collega van huisvesting (reeds met pensioen) Wim Verhaar Manager huisvesting, zijn werkzaamheden overnam  heb ik direct contact gezocht met Evert.”

Hoe verloopt jullie samenwerking?
“Goed! Ik kan Evert bellen als ik vragen heb. Hij is altijd bereidwillig om een aantal dingen voor mij uit te zoeken, te regelen of op te lossen. Daarnaast kunnen we alles tegen elkaar zeggen, ook als we het niet met elkaar eens zijn. We kunnen eerlijk tegen elkaar zijn en ik ontvang gevraagd en ongevraagd zijn advies en dat waardeer ik. Omdat je op die manier zaken goed kunt oplossen. Ik hou van die nuchtere Veluwse mentaliteit.”

Heeft de expertise van MRC, ROC Midden Nederland iets opgeleverd?
“Jazeker, dankzij de kennis en kunde van Evert en zijn team hebben we al heel wat geld bespaart. Ze denken actief met ons mee en komen met oplossingen waar wij wat aan hebben. Als een collega bijvoorbeeld aangeeft dat op zijn locatie de verwarming om 17.00 uur uit mag, dan wordt dat geregeld. Daar hebben we dan geen omkijken meer naar.”

Onze werkwijze
“Als organisatie kiezen wij ervoor om de hardware en de software van onze werktuigbouw- installaties los te zien. Vaak is het zo dat een installatiebedrijf, die het onderhoud doet, zowel de software alsook de hardware levert. Dat betekent dat mijn installateur ook beheer krijgt over mijn installatie en zijn eigen installatie controleert. Daar heb ik moeite mee. Ik wil dat een installateur, die goed is in installaties, die installatie neerzet. Als we dan vervolgens praten over het inregelen van de software, dan wil ik een softwarespecialist erbij halen. Ik vind dat je elkaars werk moet kunnen controleren, dat houdt elkaar scherp en bespaart uiteindelijk geld. Ik heb die combinatie samen met MRC, en dat is voor mij een hele prettige manier van communiceren.”

Maatschappelijke organisatie
“Zo’n 10 jaar geleden hadden we een probleem met de regeltechniek op onze grootste locatie (23.000 m2 BVO). We lieten Evert langskomen, die mij vervolgens, zo uit het niets, een offerte aanbood. Ik dacht prima, leuk dat je dit doet, dit kan ik meenemen in mijn financiële overzicht. Alleen als ROC zijn wij een maatschappelijke organisatie en die moeten aanbestedingen doen. Evert gaf aan daar geen enkel probleem mee te hebben. Ik mocht zelfs zijn stukken gebruiken en het in de markt zetten. Hij vroeg alleen of hij ook mee mocht doen met deze inschrijving. Natuurlijk! Evert ging zijn offerte finetunen en zo geschiedde. Geen prijsverhoging, helemaal niets. Hij heeft gewoon naar eer en geweten een goede offerte bij mij neergelegd, die ook nog eens de goedkoopste bleek. MRC onderhoud en beheert nog steeds de regeltechniek voor de meeste ROC Midden Nederland locaties.”

Aanbesteding
“Eind 2023 moet ik weer een nieuwe aanbesteding doen, dan kan MRC gewoon weer meeschrijven. En als zij als beste en goedkoopste uit de bus komen is de opdracht voor hen. Ik heb zelf geen reden om te veranderen van leverancier, maar dit zijn nu eenmaal de inkoopvoorwaarden die wij als organisatie hanteren.“

“Ik vind MRC innovatief klimaatbeheer een betrouwbare partij. Evert is een enthousiaste en ambitieuze man die zijn vak verstaat. Ik beveel hem dan ook van harte aan!” – Henk Zeevat