Regelinstallatie nieuwbouw Asia Express Food te Kampen

01 november 2020 Evert de Vries

MRC innovatief klimaatbeheer heeft in opdracht van Hartman Installatie uit Urk de gehele regelinstallatie geleverd voor de nieuwbouw van Asia Express Food te Kampen!

Asia Express Food is totaalleverancier en leidend importeur van Aziatische, Indiase en Afrikaanse producten en levert aan toko’s, grote supermarkt concerns, e-commerce platformen en foodservice kanalen door heel Europa. Zie ook de bedrijfsvideo. 

Projectbeschrijving

In opdracht heeft MRC de regelinstallatie geleverd voor de nieuwbouw. Het gaat hierbij om de complete klimaatregelinstallatie waar ieder kantoorvertrek op temperatuur geregeld door de nieuwe IP-based roomcontrollers

De installatie is uitgevoerd met een 4-pijps hydraulisch systeem waar de drukonafhankelijke 6-wegventielen van Belimo in is opgenomen die via de databus verbinding worden aangestuurd. Dit levert veel informatie op en is tevens via het gebouwbeheersysteem waterzijdig in te regelen.

Door de volledige HTML5 webomgeving kunnen de medewerkers van de technische dienst zonder specifieke beheer software de klimaatregelinstallatie zelf monitoren en bedienen.

Een mooi project met duurzame oplossingen en slimme regeltechniek.
De gehele klimaatregelinstallatie is uitgevoerd met het fabricaat Webeasy.