In gesprek met Evert over de overname van MRC door Nordomatic Benelux

20 juni 2024 Evert de Vries

Het is nu bijna een jaar geleden dat Evert de Vries, na ruim 25 jaar, zijn bedrijf heeft verkocht aan Nordomatic. Deze toonaangevende leverancier van automatiserings- en building managementsystemen kwam op zijn pad tijdens zijn zoektocht naar een geschikte overnamepartner. Hoe kijkt hij terug op deze dynamische periode? Je leest het hieronder:

De keuze om je bedrijf te verkopen doe je niet zomaar. Kun je toelichten hoe dit proces is verlopen? Als ik terugkijk dan is het best snel gegaan. Dat heeft er vooral mee te maken dat wij de boel goed voor elkaar hadden, zoals onze administratieve zaken. Alle belangrijke documenten hadden wij paraat, wat resulteerde in een snelle overname. Achteraf begreep ik dat dit zelfs een cruciale rol heeft gespeeld.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van deze overname? De overname is belangrijk voor de continuïteit van de onderneming en voor het personeel. Eén van de belangrijkste redenen voor mij was om niet te wachten tot ik een leeftijd heb bereikt om mijn bedrijf vervolgens te ‘moeten’ verkopen. Veranderingen horen bij zo’n proces, dat realiseer ik me goed en dat is af en toe best wel even wennen.

En wat merken je klanten hiervan? Eén van de voordelen is dat we nu grotere opdrachten kunnen aannemen. Als we nu met opdrachtgevers aan tafel zitten, straalt het vertrouwen uit dat we deel uitmaken van een groter bedrijf met meer dan 1000 medewerkers en dat opent voor ons nieuwe deuren. Een hele mooie bijkomstigheid.

Welke impact heeft deze overname gehad voor je medewerkers? Tot nu toe is de impact minimaal. In de dagelijkse gang van zaken merken we ook relatief weinig van de overname, behalve dat we in een nieuwe IT-omgeving werken en werkkleding met het nieuwe logo hebben. Ik vond het belangrijk om vroegtijdig transparant te zijn en heb daarom mijn personeel al snel op de hoogte gebracht van de mogelijke overname. Ondanks het risico dat dit met zich meebracht, ben ik blij dat het team bij elkaar is gebleven. Sterker nog, we hebben alleen maar nieuwe medewerkers verwelkomd.

Wat zijn jouw verwachtingen voor de toekomst onder de vlag van Nordomatic? Nordomatic is een groot bedrijf en zij zijn ook groeiende. Het is een goede stap geweest voor de toekomst. Ze investeren in personeel en andere zaken, wat ons in staat stelt om nog stabieler te worden.

En wat wordt jouw rol? Op dit moment ben ik nog grotendeels verantwoordelijk voor de locatie Wezep, maar ik hoop in de nabije toekomst wat meer afgebakende taken te krijgen. Momenteel ben ik nog erg druk met de dagelijkse gang van zaken en twee ICT-migratie trajecten, waarvan er al één is gestart en de ander in het najaar plaatsvindt. Dus er is nog meer dan genoeg te doen!

Prachtig team! Ik wil benadrukken dat ik een fantastisch team heb, geweldige mensen en leuke collega’s om mee te werken. Zomaar zeggen dat er een geplande einddatum is? Nee, dat kan ik nog niet. Ik wil zeker weten dat ik de vestiging Wezep en het team stabiel en goed achterlaat. Dat ik met een gerust hart de deur uit kan lopen en af en toe nog een keer langs kan komen voor een bak koffie, om te vragen hoe het gaat. Het gevoel moet aan alle kanten goed zijn wanneer die tijd is gekomen.

Onderdeel worden van dit mooie team? Ze zoeken nog collega’s dus wil je meer weten? Neem dan contact op met Evert de Vries of Bianca de Vries. 

[ MRC innovatief klimaatbeheer B.V. is onderdeel van Nordomatic]