Het ideale binnenklimaat

01 december 2020 MRC Klimaatbeheer

Een duf gevoel of andere klachten tijdens het werken? Grote kans dat de kwaliteit van het binnenklimaat de oorzaak is. Onderzoeken wijzen uit dat de prestatie van werknemers zo’n 15% kunnen verbeteren bij een goed binnenklimaat. Bovendien zorgt een ideaal binnenklimaat voor een positief effect op verzuim en voorkomt het klachten. De investeringen hiervoor zijn vaak snel terugverdiend.

Wat is het ideale binnenklimaat?

Er zijn verschillende factoren van invloed op het binnenklimaat. De temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de ideale omstandigheden. De temperatuur moet tussen de 19 en 24 graden zijn. Bij iedere graad hoger dan dat, daalt de productiviteit met zo’n 7,5%! De ideale luchtvochtigheid zit rond de 40-50% zijn en het CO2-gehalte moet onder de 1200 ppm (parts per million) blijven.

Het is duidelijk dat de invloed van het binnenklimaat op de prestaties van werknemers enorm is. MRC Klimaatbeheer is specialist in het inregelen van klimaatsystemen in gebouwen. Het ideale klimaat is een samenspel tussen  verwarming-, koeling-, ventilatie-, zonwering-, verlichtingssystemen én de klimaat regelsystemen.

Bron RIVM

 

Vraag naar de mogelijkheden