Besparing op energiekosten

05 april 2017 MRC Klimaatbeheer

Bespaar op energiekosten

De ervaring leert dat met het slim inregelen van regelapparatuur in gebouwen gemiddeld zo’n 20% wordt bespaard op energiekosten. Dat is enorme besparing op kosten, maar ook goed nieuws voor het milieu en uw CO2-prestaties.

Gebouwen en kantoorpanden behoren tot de grote energieverslinders en grootste vervuilers in Nederland. Het is niet dus niet verwonderlijk dat er veel geïnvesteerd wordt in energiezuinige gebouwen. Bij veel overheden, instellingen en bedrijven zijn deze energiekosten enorm. Dat wordt vaak veroorzaakt doordat er te weinig aandacht is voor regeltechnisch onderhoud aan installaties. De ervaring leert dat met het slim inregelen van apparatuur gemiddeld zo’n 20% wordt bespaard op energiekosten. Dat betekent voor veel kantoorpanden een besparing van tienduizenden euro’s op jaarbasis. De investering in onderhoud en software is al op heel korte termijn terugverdiend.

Slimme software

Energiebesparingen van 20% zijn eerder regel dan uitzondering. In nieuwe panden zien we moderne apparatuur die slecht staat afgesteld. In oudere gebouwen zien we wat dat verwarmingsinstallaties nog handmatig en dus inefficiënt worden bediend, of dat bij een gebrek aan ventilatie ramen opengaan en energie naar buiten vliegt.

De integratie van allerlei gebouwfunctionaliteiten zorgt voor een vergaande efficiëntieslag. MRC Klimaatbeheer verzorgt de engineering van de softwareapplicaties die ervoor zorgen dat ruimtes alleen verwarmd worden op het moment dat dit echt moet (denk aan de koppeling met agenda’s van vergaderruimtes) en dat de regelsystemen exact monitoren waar onnodig energie verloren gaat (denk aan open ramen of kapotte onderdelen van de apparatuur).

Niet onbelangrijk wordt ook de kwaliteit van de lucht geborgd.

Vraag naar de mogelijkheden