Intelligent Klimaatbeheer en gebouw automatisering

Een gezond, energiek klimaat om in te werken en een laag energieverbruik, dat is hoe het gebouw van de toekomst moet functioneren. Intelligent gebouwenbeheer is het vergaand automatiseren van klimaatsystemen en het continu monitoren van prestaties. Daarmee wordt de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze systemen geborgd, worden onderhoudskosten teruggebracht, maar ook energiebesparingen gerealiseerd. En dat alles via één, geïntegreerd gebouw automatiseringssysteem.

Intelligent Klimaatbeheer en automatisering

Groeiende behoefte aan automatisering

De tijd dat de concièrge aan iedere knop in het gebouw kon draaien ligt al lang achter ons. Gebouwenbeheer wordt steeds verder geautomatiseerd, om verschillende installaties, toepassingen en gebouwen met elkaar in verbinding te brengen. Dankzij software in alle klimaat regelsystemen zendt uw gebouw de hele dag data. De juiste interpretatie van deze data is cruciaal. Het installeren van klimaatregelsystemen is wat wij al jaren doen.

Prestatatieborging en slimme software

Voor het beheren van klimaat en gebouwgebonden installatiedelen, is een extra softwareschil nodig. MRC werkt met software van o.a. Simaxx en MV Comfort. Deze software monitort nauwkeurig of er niet onnodig verwarmd of gekoeld wordt, installaties niet continu draaien en of luchtkwaliteit en temperatuur afwijken van het gewenste resultaat. Deze software controleert steeds de data uit het gebouwbeheersysteem (GBS..). MRC verzorgt de gehele implementatie van deze softwareapplicaties.

MRC installeert dergelijke totaalsystemen én heeft de kennis om de informatie die deze software geeft, terug te kunnen interpreteren naar regeltechniek en hardware. Dan draagt slimme software pas echt bij aan de prestatieborging. We voorkomen op deze manier vaak onnodig onderhoud door slecht presterende onderdelen en grijpen direct in wanneer er onnodig wordt verwarmd of gekoeld of wanneer systemen niet juist functioneren. Een “state of art klimaatsysteem” is niet voldoende, het bewaken van de regelprocessen behoeft continu aandacht.

Integratie met open source systemen, alles in één

Wij geloven in open source systemen als het platform voor het beheer van gebouwen. Steeds meer toepassingen kunnen worden geïmplementeerd. Denk aan de vergaderagenda die bepaalt of de verwarming in de vergaderruimte aan staat of niet, toegangscontrolesystemen die communiceren met uw klimaatinstallatie en het integreren van klimaat regelsystemen onderdelen met open bussystemen. Hierbij kunt u denken aan; KNX, Modbus, LON, BACnet en Dali lichtsturing. De mogelijkheden zijn haast eindeloos en u kunt zich voorstellen hoe al dit soort details het verschil kunnen maken. Niet alleen in de energierekening, maar ook in gebruiksgemak!

Regeltechnisch onderhoud

Omdat klimaat regelsystemen volledig gestuurd worden door software, zijn regelmatig updates nodig. Daarnaast is het onze specialiteit om de informatie die deze software genereert terug te kunnen vertalen naar hardware en regeltechniek. We bieden verschillende, op maat gemaakte services aan, maar helpen u ook wanneer er plotseling problemen zijn

Vraag naar de mogelijkheden